svrmorstunga.blogg.se

Hemligheten

Publicerad 2016-10-11 06:50:00 i Allmänt,

Jag har fått många frågor om flour igenom åren. Så nu tänkte jag passa på och skriva lite om fluor och dess historia. Ska försöka hålla mig kort men ändå informativt. Det är svårt då det är så stort ämne och finns mycket att skriva om det så jag ska göra mitt bästa för att hålla det kort. Vi har valt bort allt som har fluor i sig i vår familj. Vi har inte använt fluor nu på över 3 års tid. Jag har inte sett några negativa effekter av det. Vi har inte fått några hål i tänderna och barnen får alltid beröm när dom går till tandläkaren över hur fina och friska tänder dom har. Vi använder istället ett tandpulver som återställer PH-värdet i munnen så inte bakterierna ska trivas. I början var det lite konstigt då det inte löddrar men det vande vi oss snabbt med och nu känns det istället konstigt när man använt fluorfria tandkrämer på tub. För det känns som tandkrämerna på tub inte gör riktigt rent som tandpulvret gör. Väldigt god mintaktig smak på tandpulvret. Min fästman har alltid haft dåliga tänder men sen vi började med tandpulvret har han inte fått ett endaste hål. Innan var det minst 1 hål om året och han fick rycka ut flera tänder då för dom vart för skadade så det gick inte att rädda. Så även tandläkar kostnaderna har försvunnit genom att vi sluta med fluor. Så nu vill jag skriva om anledningarna till varför vi valt bort fluor. 

 De fluor som används i kranvatten och tandkrämer och även flaskvatten så som loka och ramlösa är från början en restprodukt av aluminiumproduktion vilket ger natriumfluorid som är avfallet efter tillverkning av aluminium. Från allra första början det användes var av nazisterna i koncentrationsläger för att dumma ner och minska viljekraften hos fångarna så dom lättare kunde kontrolleras. Redan här kan jag tänka mig att många höjer ögonbrynen men det är tyvärr så det ligger till. Även jag var fundersam i början men desto mer jag sökte desto mer förstod jag att det var sanning. Företagen som fick natriumflourid som restprodukter vid tillverkningen hade svårt att göra sig av med det. Dom bestämde att dom skulle göra som nazisterna och ge det till folk att konsumera. Dom behövde bara övertyga folket att det var nyttigt. 
 Företagen hade i början stora problem att bli av med giftet men till slut bestämdes att man skulle göra som nazisterna gjorde, d.v.s ge det till folk att konsumera. Det gällde bara att övertyga allmänheten om att fluor inte var farligt utan snarare nyttigt. Dom startade en stor reklamkampanj. Dom skrev till o med ihop vetenskapliga artiklar som sammanfatta industrins fluorforskning. Det var 9 industrier som deltog i dom och alla var anmälda för förorenat med fluor. 
1950 införde man vattenfluoridering i tio stora städer i USA. Då började en cancerforskare vid namnet dean burk att samla statistik under 30 år på cancerdödligheten i dom städer som fått fluor i sitt dricksvatten. Han jämförde dom mot 10 städer utan fluor i dricksvattnet. Sammanlagt vart det 18 miljoner människor. 
Det han fann var att cancerdödligheten steg sakta mellan 1940-1950. Efter 1950 (då dom tillsatte fluoret) så ökade cancerfallen markant och vid 1965-1970 hade dödligheten i cancer blivit 10 gånger högre än hos dom som inte fått sitt vatten fluoriderat. 
 dr blaylock skrev Fluorid är så reaktivt att det kan äta sig genom stål, glas, järn, aluminium och de flesta andra ämnen, tillsammans med kvicksilver utgör det ett av de giftigaste ämnena på jorden
Blaylock skriver också om hur fluor skadar hjärnan, DNA, minskar fertiliteten hos män och sänker IQ-nivåerna hos människor. Han skriver vidare att det finns samband mellan fluor – ADHD, autism, och andra former av utvecklingsstörning.
Enligt en forskarrapport som i mars 2014 publicerades i The Lancet, världens ledande medicinska tidsskrift, klassificeras nu fluor som ett utvecklingshämmade nervgift och har placerats i samma grupp som bly, arsenik och metylkvicksilver. 
Svenska dag bladet skrev 15 feb 2014 Det finns en stark koppling mellan kemikalier - bland annat fluor - och antalet barn som får diagnoser som autism, dyslexi och adhd, hävdar forskare i en studie
Ändå fortsätter tandläkare att rekommendera fluortandkräm. Ändå så säljs det flaskvatten med högre fluorhalt än vad som är lagligt och listan kan göras lång. 
Men inte nog med att det så förstör fluoret tallkottkörteln. Tallkottkörteln utför en mängd viktiga fysiologiska funktioner, som den sexuella utvecklingen, ämnesomsättningen och produktionen av melatonin (hormon).
Tallkottkörteln fungerar som en magnet som drar till sig fluor i kroppen, vilket ni kan se på bilden nedanför, och detta orsakar en så kallad förkalkning av körteln.
 
 
Fluor har även effekt på sköldkörteln och är värre när jod nivåer är låga. Fluor är kopplat till att skapa låga nivåer av jod. Sköldkörteln har visats bli påverkad redan vid 0.05 mg/kg/dag. Högsta tillåtna värde i vattnet här i sverige är 1.5 mg. Så om vi redan får i oss det genom vattnet varför behövs då tandkräm med fluor i ? Sköldkörteln har många uppgifter i kroppen och även producerar viktiga hormoner som kallas T3 (trijodidtrionin) och tyroxin (T4). Dessa hormoner reglerar kroppens ämnesomsättning, det vill säga hur kroppen utvinner energi ur födan. Om din sköldkörtel inte fungerar som den ska använder kroppen energin långsammare eller snabbare än normalt. Skrev i tidigare inlägg om symptom man kan få vid dåligt fungerande sköldkörtel. 
Bästa man kan göra för sig själv är att skaffa ett RO-system(Reverse osmosis) som tar bort allt ur vattnet.  
Harvardforskaren Philippe Grandjean tillsammans med philip landrigan från Icahn School of Medicine skriver Vår stora oro är att barn över hela världen utsätts för okända giftiga kemikalier som i tysthet urholkar intelligensen, orsakar beteendestörningar, stympar deras framtida färdigheter och skadar hela samhällen, kanske allvarligast i utvecklingsländer. 
Överallt man letar hittar vi samma sak fluor är GIFTIG. Så varför fortsätter vi utsätta oss själva och våra barn för ett sådant övergrepp på kroppen. Vi förgiftar den sakta men säkert. Ni kanske har sett i vissa thriller filmer från USA hur fruarna sakta går och förgiftar sin make tills hans kropp en dag inte orkar mer. Det är precis exakt samma vi gör när vi konstant varje dag tillsätter mer och mer fluor. 
Ett argument många använder är att det är så lite fluor i tandvårdsprodukter att det inte gör något om man inte sväljer. Detta argument är falskt och det finns numera bevis som styrker det. Det spelar ingen roll hur försiktig du är när du borstar eller hur lite fluortandkräm du använder. Fluor tas upp av slemhinnorna väldigt snabbt och transporteras sedan vidare ut i kroppen via blodet.
Läser vi då lite snabbt på andra sidor tex naturvårdsverket så skriver dom såhär om fluor: Fluor är ett starkt giftigt ämne och ger svåra hud- och lungskador.
Hm det ger svåra skador. Men om vi dricker det och borstar tänderna med det är det nyttigt? Eller?!
 
Fluorutsläpp från aluminiumsmältverk skadar fårens tänder. Veterinären Sigurður Sigurðarson varnar nu för att djuren kan få permanenta skador av föroreningarna, skriver 24 stundir Om föroreningarna fortsätter att öka tror Sigurður Sigurðarson att många får kommer att bli sjuka - och utan funktionella tänder kan den viktiga fårskötseln på sikt vara hotad.
Men va det inte bra för tänderna ?  Det finns mer bevis som pekar på hur farligt och skadligt fluor är för oss. Att det gör större skada än att det skulle vara nyttigt. Sen om ni helt ärligt skulle få välja att förlora era tänder eller förlora erat liv i cancer tror jag valet är självklart! Så även om fluoret hjälpte tänderna så är det inte värt riskerna det kommer med att använda det. Speciellt inte när det finns många bra fluor fria tandkrämer.
 
Fluorering är det största fallet av vetenskapligt bedrägeri i detta århundrade, om inte i alla tider.

För er och resten av världens skull bojkotta allt vad fluor heter och visa att vi tänker inte tolerera att bli förgiftade. Det är det konsumentmakt är till för att se till att vi får bra varor ute i handeln. Som gör oss gott! Vi vill ju ändå inte betala för något som skadar oss! Så kolla upp fluor fri tandkräm till er och barnen. Jag rekommenderar PH-tandpulver det räcker länge och har hjälpt oss att förbättra tandhälsan.  Då slipper ni även tänka på att det kan innhålla SLS. Det kommer jag ta upp i ett annat inlägg längre fram.

Jag hoppas att detta inlägg uppskattades och att någon därute slutar med fluortandkräm. 
jag försökte hålla det kort men jag hade kunna skriva hur mycket som helst om fluor. Men nu får det va nog för den här gången. Jag kanske tar upp det igen längre fram om det fortfarande finns osvarade frågor ute hos er läsare. Jag kommer även försöka få in ett inlägg snarast om hur ni avgiftar tallkottkörteln och er själva ifrån fluoret.
Här kan ni läsa mer om fluor det är på engelska men står mycket mer där än på svenska sidor. https://en.wikipedia.org/wiki/Fluoride_toxicity
 

Ha det gott tills vi hörs igen/ svärmorstunga

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela